Select category
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Naczynie do kiełkowania
Kiełkownica, naczynia do hodowania kiełków. Pozwala na wyhodowanie w tym samym czasie trzech rodzajów kiełków.
Świeże kiełki zbóż, roślin strączkowych i warzyw mają wyjątkową wartość odżywczą. Bogate są w najcenniejsze dla zdrowia składniki: witaminy A, B, C, E, H. Zawierają duże ilości wapnia, żelaza, siarki, magnezu, potasu oraz biotynę, cynk, selen jak również mikroelementy- lit i chrom.
Instrukcja obsługi produktu:
1. Ustaw naczynie na równej powierzchni.
2. Szalki do kiełkowania przepłucz zimną wodą, ale nie osuszaj;
3. Do poszczególnych szalek wsiej nasiona, aby były rozłożone w jednej luźnej warstwie;
4. Zwróć uwagę, żeby odpływy w poszczególnych szalkach były rozmieszczone naprzemian (nie jeden pod drugim);
5. Do najwyższej szalki wlej ok. 0,5 litra letniej wody. Szalki zostaną autoamtycznie nawodnione, a nadmiar wody zostanie zgromadzony w zbiorniku dolnym;
6. Gdy woda spłynie, natychmiast opróźnij dolny zbiornik (zapobiegniesz pleśnieniu kiełków);
7. Ustaw naczynie w jasnym miejscu, ale nie bezpośrednio na słońcu.
Additional Information
Kraj pochodzenia: Polska