BIO Makaron żytni pełnoziarnisty świderki 400g

Nudle Śląskie to makarony rzemieślnicze produkowane nie przewanie od 1991 roku. Suszone metodą tradycyjną, na drewnianych sitach, wolno przez 16 godzin. Wytwarzane wspólną pracą i zaangażowaniem rodziny. 

Makaron ekologiczny żytni pełnoziarnisty wyrabiany jest z naturalnych składników, tylko żytnia mąka i woda. Brak sztucznych dodatków, które mogą zaszkodzić zdrowiu. Zboże z którego pochodzi mąka jest uprawiane bez udziału agrochemii.

  • makaron ekologiczny żytni pełnoziarnisty jest bogaty w białko, co jest korzystne dla zdrowia i pomaga w budowie mięśni.

  • Wysoki poziom błonnika w makaronie ekologicznym żytnim pomagają poprawić perystaltykę jelit i kontrolować cholesterol we krwi.

  • Niski poziom kalorii: Makaron ekologiczny żytni pełnoziarnisty jest produktem niskokalorycznym, co czyni go idealnym wyborem dla osób, które starają się ochronić zdrowie i utrzymać optymalną wagę.

  • Wpływ na mikroflorę: Makaron ekologiczny żytni pełnoziarnisty jest źródłem prebiotyków, które pomagają utrzymać zdrową mikroflorę w przewodzie pokarmowym.

  • Dobry smak: Makaron ekologiczny żytni pełnoziarnisty ma przyjemny smak i teksturę, co czyni go popularnym wyborem wśród fanów makaronu.

Składniki: 100% BIO mąka żytnia pełnoziarnista*, woda. *mąka z zbóż certyfikowanych i kontrolowanych upraw ekologicznych.

Sposób przyrządzania: gotować 6-10 minut w posolonej wodzie, odcedzić. 

Manufacturer: Nudle Śląskie

Nutritional value per 100g

Wartość energetyczna: 1260 kJ (301 kcal) 
Tłuszcz: 2,2 g
w tym kwasy tł. nasycone:0,4 g
Węglowodany: 7,4 g
w tym cukry: 2,5 g
Błonnik: 12,8 g
Białko: 8,1 g
Sól: 0 g

Additional Information

Waga produktu: 400 g
Kraj pochodzenia: Polska
Informacja alergiczna: mąka żytnia BIO* *mąka z zbóż certyfikowanych i kontrolowanych upraw ekologicznych.