Bułka tarta bezglutenowa 400g

Bułka tarta to produkt bezglutenowy, często używany w Polskiej kuchni jako panierka do różnego rodzaju mięs.

Składniki: skrobia pszenna, skrobia kukurydziana, zakwas, cukier, jaja, olej roślinny, guma guar - substancja zagęszczająca, drożdże piekarskie, sól, błonnik pszenny, lecytyna, mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych - emulgatory.

Manufacturer: Glutenex

Nutritional value per 100g

Wartość energetyczna: 1651 kJ  (391 kcal)
Tłuszcz: 6,3 g
w tym kwasy tł. nasycone: 0,9 g 
Węglowodany: 79 g
w tym cukry: 7,4 g
Białko: 1,2 g
Sól: 2 g

Additional Information

Waga produktu: 400 g
Kraj pochodzenia: Polska
Informacja alergiczna: jaja. mleko w proszku, masło(z mleka). Może zawirać orzechy, orzeszki ziemne, soję, sezam.
Uwagi: produkt sprzedawany również detalicznie