Budyń czekoladowy bezglutenowy 40g

Budyń o smaku czekoladowym w proszku jest produktem bezglutenowym. Ma delikatną konsystencję i wspaniały smak.

Sposób przygotowania: Z 0,5 l zimnego mleka odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i rozmieszać. Do reszty mleka dodać dwie łyżeczkicukru (ok. 40g) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę. Następnie można przelewać do przygotowanych wcześniej salaterek.

Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 9%, aromat.

Manufacturer: Celiko

Nutritional value per 100g

Wartość energetyczna: 1392 kJ  (333 kcal)
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 78,6 g
w tym cukry: 0,2 g
Białko: 2,2 g
Sól: 0,06 g

Additional Information

Waga produktu: 40 g
Kraj pochodzenia: Polska
Informacja alergiczna: Produkt może zawierać mleko, soję, orzechy ziemne i laskowe.