Żur śląski

Żur jest tradycyjną potrawą znaną i docenianą na Śląsku od XVI wieku. Nazwa „Śląski Żur” dotyczy jedynie produktów spełniających typowe dla tego regionu procedury kiszenia oraz właściwości i proporcje użytych składników, dlatego staramy się by użyte w produkcji surowce oraz sposób przygotowania odpowiadały recepturze według której przygotowuje się go od pokoleń. W rezultacie w skład naszego żuru wchodzi gruboziarnista mąka żytnia, której struktura decyduje o jego ostatecznym smaku. Kolejne elementy to świeży, naturalny czosnek, sól oraz woda. Połączenie tych składników i poddanie ich odpowiednio długiemu procesowi kwaszenia daje gwarancję specyficznego smaku i aromatu tradycyjnego śląskiego żuru.

Składniki: mąka żytnia razowa, woda, świeży czosnek, sól.

Manufacturer: Visa Bell

Additional Information

Opakowanie zbiorcze: 12 szt.
Waga produktu: 450ml
Uwagi: produkt sprzedawany również detalicznie