Soja ziarno 500g

Ziarna soi od tysięcy lat są podstawowym składnikiem kuchni azjatyckiej. Dzięki ciekawemu smakowi jest świetnym składnikiem pasztetów czy farszu do pierogów lub naleśników. Bardzo dobrze sprawdza sie w kuchni wegetariańskiej. Można zrobić z niej kotlety, które będą alternatywą dla kotletów mięsnych. Znajduje zastosowanie również w sałatkach warzywnych. Swoją popularność zawdzięcza ona bogactwu w substancji odżywczych. Zawiera bowiem całą gamę niezbędnych aminokwasów, witaminy z grupy B i aż w 50% składa się z białka. Jest produktem niemodyfikowanym genetycznie. 

Sposób przygotowania: Ziarno soi namoczyć na ok. 12 godzin w letniej wodzie. Po namoczeniu wodę należy odlać a soję dodatkowo przepłukać na sicie pod bieżącą wodą. Ziarno soi należy gotować do miękkości ok. 40-50 min. w czterokrotnej ilości wody, solić w ostatniej fazie gotowania.

 

Składnki: ziarno soi

Manufacturer: Bjos

Additional Information

Waga produktu: 500 g
Kraj pochodzenia: Polska
Uwagi: produkt sprzedawany również detalicznie