Select category
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Soja ziarno 500g
Ziarna soi od tysięcy lat są podstawowym składnikiem kuchni azjatyckiej. Dzięki ciekawemu smakowi jest świetnym składnikiem pasztetów czy farszu do pierogów lub naleśników. Bardzo dobrze sprawdza sie w kuchni wegetariańskiej. Można zrobić z niej kotlety, które będą alternatywą dla kotletów mięsnych. Znajduje zastosowanie również w sałatkach warzywnych. Swoją popularność zawdzięcza ona bogactwu w substancji odżywczych. Zawiera bowiem całą gamę niezbędnych aminokwasów, witaminy z grupy B i aż w 50% składa się z białka. Jest produktem niemodyfikowanym genetycznie.
Sposób przygotowania: Ziarno soi namoczyć na ok. 12 godzin w letniej wodzie. Po namoczeniu wodę należy odlać a soję dodatkowo przepłukać na sicie pod bieżącą wodą. Ziarno soi należy gotować do miękkości ok. 40-50 min. w czterokrotnej ilości wody, solić w ostatniej fazie gotowania.
Składnki: ziarno soi
Additional Information
Waga produktu: 500 g
Kraj pochodzenia: Polska
Uwagi: produkt sprzedawany również detalicznie