Select category
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Fasola mung zielona 400g
Fasola mung to ważny składnik wielu dań kuchni azjatyckiej, ze względu na dużą ilość dobrze przyswajalnego białka sprawdza się również w kuchni wegetariańskiej. Drobne fasolki o długości od 2 do 4 mm, w kolorze od żółtego do ciemnozielonego spożywane są zarówno w postaci gotowanej, jak i surowej (po skiełkowaniu).
Fasola mung posiada wiele właściwości prozdrowotnych Wysoka zawartości kwasu foliowego i magnezu wpływa na układ nerwowy, dzięki czemu łagodzi stres. Kiełki fasoli obniżają poziom złego cholesterolu i zawierają dużo antyutleniaczy. Fasola także ma niski poziom glikemiczny, jest ona wskazana dla diabetyków, bo obniża poziom cukru we krwi. Świetnie nadaje się jako składnik gulaszów . Dobrze smakuje zarówno z mięsem jak i z warzywami.
Składniki: fasola mung zielona.
Additional Information
Waga produktu: 400 g
Kraj pochodzenia: Argentyna
Uwagi: produkt sprzedawany również detalicznie