Tofu naturalne BIO 200g

Tofu to ser sojowy otrzymywany w procesie koagulacji mleka sojowego, wynaleziony w Chinach w 164 r. n.e. Świeże, czyste tofu o średniej twardości, to uniwersalny składnik obiadów, sałatek i deserów. Bogate w białko tofu jest zarazem niskokaloryczne i nie zawiera cholesterolu. 
Produkt pasteryzowany.

Sposób przyrządzania: Tofu odsączyć z zalewy, kroić w kostkę lub plastry. Smażyć lub grilować po zamarynowaniu.

Składniki: ziarno soi*, woda, substancja wiążąca: siarczan wapnia, *ziarno soi z upraw ekologicznych.

Producent: Polsoja

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna:  506 kJ (121 kcal)
Tłuszcz:  7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Węglowodany: 1,4 g
w tym cukry: 0,3 g
Białko: 13 g
Sól: 0 g


Dodatkowe informacje

Waga produktu: 200 g
Kraj pochodzenia: Polska
Informacja alergiczna: ziarno soi, może zawierać gluten, gorczycę i sezam.