Wybierz kategorię
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Tofu naturalne BIO 200g
Tofu to ser sojowy otrzymywany w procesie koagulacji mleka sojowego, wynaleziony w Chinach w 164 r. n.e. Świeże, czyste tofu o średniej twardości, to uniwersalny składnik obiadów, sałatek i deserów. Bogate w białko tofu jest zarazem niskokaloryczne i nie zawiera cholesterolu.
Produkt pasteryzowany.
Sposób przyrządzania: Tofu odsączyć z zalewy, kroić w kostkę lub plastry. Smażyć lub grilować po zamarynowaniu.
Składniki: ziarno soi*, woda, substancja wiążąca: siarczan wapnia, *ziarno soi z upraw ekologicznych.
Wartość odżywcza na 100g
Wartość energetyczna: 506 kJ (121 kcal)
Tłuszcz: 7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Węglowodany: 1,4 g
w tym cukry: 0,3 g
Białko: 13 g
Sól: 0 g
Dodatkowe informacje
Waga produktu: 200 g
Kraj pochodzenia: Polska
Informacja alergiczna: ziarno soi, może zawierać gluten, gorczycę i sezam.