Wybierz kategorię
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Makaron chiński 250g
Makaron Chiński jest makaronem, którego charakteryzują cienkie, przezroczyste nitki. Ze względu na skład nie jest w rzeczywistości tradycyjnym makaronem: w kuchni chińskiej traktowany jako warzywo. W czasie głębokiego smażenia znacznie się powiększa tworząc splątane, lekkie i kruche pasma. Używany jako dodatek do zup, mięsa oraz wszelkich sałatek najczęściej w połączeniu z sosem sojowym.
Sposób przygotowania: Makaron należy na początku moczyć w gorącej wodzie odliczając 5 minut. Jeżeli zależy nam na uzyskaniukrótszych nitek, to po namoczeniu możemy pociąć delikatnie nożem lub nożyczkami na kawałki. Makaron polecany jest dodać do zupy i gotować przez 10 minut. Jeżeli chcemy go dodać do potraw mięsnych nalezy to zrobić 10 minut przed końcem ich gotowania, duszenia, pieczenia czy smażenia.
Składniki: zielony groszek, fasola mung.
Wartość odżywcza na 100g
Wartość energetyczna: 754 kJ (180 kcal)
Tłuszcze: 0 g
cholesterol: 0 mg
sód: 10 mg
Węglowodany, łącznie: 45 g
Błonnik: < 1 g
cukry: 0 g
Białko: 1 g
Dodatkowe informacje
Waga produktu: 250 g
Uwagi: produkt sprzedawany również detalicznie