Makaron chiński 100g

Makaron Chiński jest makaronem, którego charakteryzują cienkie, przezroczyste nitki. Ze względu na skład nie jest w rzeczywistości tradycyjnym makaronem: w kuchni chińskiej traktowany jako warzywo. W czasie głębokiego smażenia znacznie się powiększa tworząc splątane, lekkie i kruche pasma. Używany jako dodatek do zup, mięsa oraz wszelkich sałatek najczęściej w połączeniu z sosem sojowym.

Sposób przygotowania:  Makaron należy na początku moczyć w gorącej wodzie odliczając 5 minut. Jeżeli zależy nam na uzyskaniukrótszych nitek, to po namoczeniu możemy pociąć delikatnie nożem lub nożyczkami na kawałki. Makaron polecany jest dodać do zupy i gotować przez 10 minut. Jeżeli chcemy go dodać do potraw mięsnych nalezy to zrobić 10 minut przed końcem ich gotowania, duszenia, pieczenia czy smażenia.

Składniki: zielony groszek, fasola mung.

Producent: Merre

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 753 kJ (180 kcal) 
Tłuszcze, ogółem: 0 g
cholesterol: 0 mg
sód: 10 mg
Węglowodany, łącznie: 45 g
Błonnik: < 1 g
cukry: 0 g
Białko: 1 g

Dodatkowe informacje

Waga produktu: 100g
Uwagi: produkt sprzedawany również detalicznie