Wybierz kategorię
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Hummus z fasoli 160g
Podstawowym składnikiem hummusu jest fasola, będąca źródłem białka roślinnego i błonnika pokarmowego. Hummus jest to danie typowe dla kuchni arabskich i północno afrykańskich. Wyśmienicie nadaje się do smarowania pieczywa. Do zapiekanek, nadziewania naleśników itp. Można rozcieńczyć wodą, olejem, sokiem z cytryny na pastę i podawać jako sos do falafeli lub innych kotlecików, kebabów czy ciepłych i zimnych sałatek. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 3 dni.
Składniki: gotowana fasola 61%, woda, olej rzepakowy, miazga sezamowa 12%, sok z cytryny,
syrop z agawy, sól morska, mieszanka przypraw i ziół.
Wartość odżywcza na 100g
Wartość energetyczna: 1075 kJ (259 kcal)
Tłuszcz: 18 g
w tym kwasy tł. nasycone: 1,7 g
Węglowodany: 19 g
w tym cukry: 1,8 g
Błonnik: 4,4 g
Białko: 7,2 g
Sól: 1,30 g
Dodatkowe informacje
Waga produktu: 160 g
Kraj pochodzenia: Polska
Informacja alergiczna: miazga sezamowa 12%, produkt mozę zawierać: soję, gorczycę i seler.