Hummus z fasoli 160g

Podstawowym składnikiem hummusu jest fasola, będąca źródłem białka roślinnego i błonnika pokarmowego. Hummus jest to danie typowe dla kuchni arabskich i północno afrykańskich. Wyśmienicie nadaje się do smarowania pieczywa. Do zapiekanek, nadziewania naleśników itp. Można rozcieńczyć wodą, olejem, sokiem z cytryny na pastę i podawać jako sos do falafeli lub innych kotlecików, kebabów czy ciepłych i zimnych sałatek. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 3 dni.

Składniki: gotowana fasola 61%, woda, olej rzepakowy, miazga sezamowa 12%, sok z cytryny,
syrop z agawy, sól morska, mieszanka przypraw i ziół.

Producent: Primavika

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 1075 kJ (259 kcal)
Tłuszcz: 18 g
w tym kwasy tł. nasycone: 1,7 g
Węglowodany: 19 g
w tym cukry: 1,8 g
Błonnik: 4,4 g
Białko: 7,2 g
Sól: 1,30 g

Dodatkowe informacje

Waga produktu: 160 g
Kraj pochodzenia: Polska
Informacja alergiczna: miazga sezamowa 12%, produkt mozę zawierać: soję, gorczycę i seler.