Rodzaj/Wzór makaronu: Fusilli
Wybierz kategorię
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Makaron Gryczany Fusilli 300 g
Makaron to rewelacyjny produkt do przygotowania na szybkie i smaczne danie. Doskonale sprawdzi się jak główny składnik dania obiadowego, bądź ciepłej kolacji, dobrze smakuje w połączeniu z sosami, jako składnik zup i dodatek do sałatek.
Gryka zawiera pełnowartościowe białko, bogata jest w wapń, który korzystnie wpływa na rozwój kości i zębów, żelazo, fosfor, magnez a także w witaminy B1 i E. Ma działanie obniżające poziom cholesterolu we krwi. Makaron gryczany bardzo dobrze smakuje w połaczeniu z sałatkami warzywnymi, z zupami, z daniami mięsnymi (np: gulasz) lub warzywnymi (wegetariańskimi). Charakteryzuje się delikatnym smakiem. Zaleca się przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Sposób gotowania: Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie makaronu 4-5 litrów. Wody ma być tyle by makaron podczas gotowania pływał swobodnie. Osól wode jak lubisz, dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do mocno gotującej się wody wrzuć makaron, zamieszaj i gotuj do miękkości 6-7 minut, al dente 3-4 minuty. W czasie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź i przelej zimną wodą. Smacznego!
Składniki: 100% mąki gryczanej , woda źródlana krystalicznie czysta
Wartość odżywcza na 100g
Wartość energetyczna: 1609 kJ (381 kcal)
Tłuszcz: 3,1 g
w tym kwasy tł. nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 71 g
w tym cukry: 2,6 g
Białko: 13 g
Sól: 0,03 g
Dodatkowe informacje
Waga produktu: 300 g
Kraje pochodzenia: Polska, Włochy, Czechy, Niemcy, Austria