Łan Łan Makaron z soczewicy czerwonej świderki 250g

Makaron z soczewicy czerwonej to makaron o oryginalnej barwie i smaku. Świetnie będzie się prezentował jako dodatek do zup oraz sałatek. Soczewica czerwona zawiera cenne witaminy z grupy B, oraz kwas foliowy i błonnik. Występuje w niej także wiele składników mineralnych tj: potas, fosfor, cynk, magnez. 

Sposób przygotowania: zagotuj dużą ilość wody, aby makaron pływał swobodnie (4-5 litrów). Osól i jeśli chcesz, dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, aby nie przerwać procesu gotowania (bulgotania). Zamieszaj i gotuj do miękkości 6 do 8 minut, al dente 4 do 5 minut. W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą wodą i podawaj. 

Składniki: mąka z soczewicy czerwonej, woda źródlana

 

 

-10%
Producent: Bromex

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 1449 kJ (342 kcal) 
Tłuszcz: 1,3 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g,
Węglowodany: 56 g,
w tym cukry: 2 g,
Błonnik: 4,9 g,
Białko: 24 g,
Sól: 0 g.

Dodatkowe informacje

Waga produktu: 250 g
Kraj pochodzenia mąki: Polska
Informacja alergiczna: produkt może zawierać gluten