Łan Łan Makaron z ciecierzycy świderki 250g

Makaron z ciecierzycy to makaron bogaty w wartościowe białko, witaminy z grupy B oraz magnez. Makaron charakteryzuje się orzechowym smakiem. Doskonały w polączeniu zarówno z warzywami jak i z mięsem, świetnie smakuje jako dodatek do zupy.

Sposób przygotowania: zagotuj dużą ilość wody, aby makaron pływał swobodnie (4-5 litrów). Osól i jeśli chcesz, dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, aby nie przerwać procesu gotowania (bulgotania). Zamieszaj i gotuj do miękkości 6 do 8 minut, al dente 4 do 5 minut. W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą wodą i podawaj.

Składniki: 100% mąki z ciecierzycy, woda źródlana 

Producent: Bromex

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 1479 kJ (353 kcal) 
Tłuszcz: 6,6 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1 g,
Węglowodany: 48 g,
w tym cukry: 3,5 g,
Błonnik: 9 g,
Białko: 21 g,
Sól: 0,03 g.

Dodatkowe informacje

Waga produktu: 250 g
Kraj pochodzenia mąki: Polska
Informacja alergiczna: produkt może zawierać gluten