Wybierz kategorię
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Łan Łan Makaron z ciecierzycy świderki 250g
Makaron z ciecierzycy to makaron bogaty w wartościowe białko, witaminy z grupy B oraz magnez. Makaron charakteryzuje się orzechowym smakiem. Doskonały w polączeniu zarówno z warzywami jak i z mięsem, świetnie smakuje jako dodatek do zupy.
Sposób przygotowania: zagotuj dużą ilość wody, aby makaron pływał swobodnie (4-5 litrów). Osól i jeśli chcesz, dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, aby nie przerwać procesu gotowania (bulgotania). Zamieszaj i gotuj do miękkości 6 do 8 minut, al dente 4 do 5 minut. W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą wodą i podawaj.
Składniki: 100% mąki z ciecierzycy, woda źródlana
Wartość odżywcza na 100g
Wartość energetyczna: 1479 kJ (353 kcal)
Tłuszcz: 6,6 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1 g,
Węglowodany: 48 g,
w tym cukry: 3,5 g,
Błonnik: 9 g,
Białko: 21 g,
Sól: 0,03 g.
Dodatkowe informacje
Waga produktu: 250 g
Kraj pochodzenia mąki: Polska
Informacja alergiczna: produkt może zawierać gluten