Łan Łan Makaron gryczany świderki 250g

Makaron gryczany świderki to makaron o wysokiej zawartości błonnika, aż 10g na 100g produktu. Charakteryzuje się ciemnobrązową barwą. Doskonale się sprawdzi do zup oraz jako dodatek do gulaszów. 

Sposób przygotowania: zagotuj dużą ilość wody, aby makaron pływał swobodnie (4-5 litrów). Osól i jeśli chcesz, dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, aby nie przerwać procesu gotowania (bulgotania). Zamieszaj i gotuj do miękkości 6 do 8 minut, al dente 4 do 5 minut. W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą wodą i podawaj.

Składniki: 100% mąki gryczanej

-10%
Producent: Bromex

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 1609 kJ (381 kcal)
Tłuszcz: 3,1 g
w tym kwasy tł. nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 71 g
w tym cukry: 2.6 g
Błonnik: 10 g
Białko: 13 g
Sól: 0,03 g

Dodatkowe informacje

Waga produktu: 250 g
Kraj pochodzenia mąki: Polska
Informacja alergiczna: może zawierać gluten