Wybierz kategorię
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Łan Łan Makaron gryczany świderki 250g
Makaron gryczany świderki to makaron o wysokiej zawartości błonnika, aż 10g na 100g produktu. Charakteryzuje się ciemnobrązową barwą. Doskonale się sprawdzi do zup oraz jako dodatek do gulaszów.
Sposób przygotowania: zagotuj dużą ilość wody, aby makaron pływał swobodnie (4-5 litrów). Osól i jeśli chcesz, dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, aby nie przerwać procesu gotowania (bulgotania). Zamieszaj i gotuj do miękkości 6 do 8 minut, al dente 4 do 5 minut. W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą wodą i podawaj.
Składniki: 100% mąki gryczanej
Wartość odżywcza na 100g
Wartość energetyczna: 1609 kJ (381 kcal)
Tłuszcz: 3,1 g
w tym kwasy tł. nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 71 g
w tym cukry: 2.6 g
Błonnik: 10 g
Białko: 13 g
Sól: 0,03 g
Dodatkowe informacje
Waga produktu: 250 g
Kraj pochodzenia mąki: Polska
Informacja alergiczna: może zawierać gluten