Łan Łan Makaron z grochu 250g

Makaron z grochu to doskonałe źródło białka roślinneg, węglowodanów oraz błonnika. Groch neutralizuje zakwaszające działanie innnych produktów. Zawiera cenne składniki mineralne, tj: magnez, fosfor, potas, żelazo. Świetnie smakuje jako dodatek do zup oraz sałatek.

Sposób przygotowania: zagotuj dużą ilość wody, aby makaron pływał swobodnie (4-5 litrów). Osól i jeśli chcesz, dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, aby nie przerwać procesu gotowania (bulgotania). Zamieszaj i gotuj do miękkości 6 minut, al dente 3 minut. W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą wodą i podawaj.

Składniki: 100% mąki z grochu, woda źródlana

-10%
Producent: Bromex

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 1386 kJ (328 kcal)
Tłuszcz: 2,1 g
w tym kwasy tł. nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 5,2 g
Błonnik: 14 g
Białko: 18 g
Sól: 0,01 g

Dodatkowe informacje

Waga produktu: 250 g
Kraj pochodzenia mąki: Polska
Informacja alergiczna: może zawierać gluten