Łan Łan Makaron z groszku zielonego 250g

Makaron z groszku zielonego zawiera cenny kwas foliowy, witaminy: A.C.E i K oraz B. Dodatkowo zawiera składniki mineralne tj: potas, cynk, wapń i fosfor. Groch zielony jest lekkostrawną rośliną strączkową. Doskonale się sprawdzi jako dodatek do zup oraz sałatek. 

Sposób przygotowania: zagotuj dużą ilość wody, aby makaron pływał swobodnie (4-5 litrów). Osól i jeśli chcesz, dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, aby nie przerwać procesu gotowania (bulgotania). Zamieszaj i gotuj do miękkości 6 do 7 minut, al dente 3 do 4 minut. W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą wodą i podawaj.

Składniki: mąka z groszku zielonego, woda źródlana

-10%
Producent: Bromex

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 1388 kJ (329 kcal)
Tłuszcz: 2 g
w tym kwasy tł. nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 48 g
w tym cukry: 2,9 g
Błonnik: 16 g
Białko: 22 g
Sól: 0 g

Dodatkowe informacje

Waga produktu: 250 g
Kraj pochodzenia mąki: Polska
Informacja alergiczna: produkt może zawierać gluten