Łan Łan Makaron z soczewicy zielonej 250g

Makaron z soczewicy zielonej charakteryzuje się delikatnym smakiem. Zawiera wysoką zawartość białka roślinnego, aż 25g na 100g produktu. Dodatkowo zawiera witaminy z grupy B i składniki mineralne tj: potas i żelazo. Doskonale sięsprawdzi jako dodatek do sałatek oraz zup. 

Sposób przygotowania: zagotuj dużą ilość wody, aby makaron pływał swobodnie (4-5 litrów). Osól i jeśli chcesz, dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, aby nie przerwać procesu gotowania (bulgotania). Zamieszaj i gotuj do miękkości 7 do 10 minut, al dente 4 do 5 minut. W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą wodą i podawaj.

Składniki: 100% mąki z soczewicy zielonej

-10%
Producent: Bromex

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 1440 kJ (341 kcal)
Tłuszcz: 2 g
w tym kwasy tł. nasycone: 0,3 g
Weglowodany: 45 g
w tym cukry: 2,2 g
Błonnik: 4,9 g
Białko: 25 g
Sól: 0,01 g

Dodatkowe informacje

Waga produktu: 250 g
Kraj pochodzenia mąki: Polska
Informacja alergiczna: produkt może zawierać gluten