Łan Łan Makaron jaglany świderki 250g

Makaron jaglany uzyskiwany jest w 100% z mąki jaglanej. Bardzo dobrze smakuje w połaczeniu z lekkimi sałatkami warzywnymi, z zupami, a także z daniami warzywnymi (wegetariańskimi). Charakteryzuje się delikatnym smakiem. Zaleca się przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Sposób przygotowania: zagotuj duża ilość wody, aby makaron pływał swobodnie (4-5 litrów). Osól i jeśli chcesz, dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, aby nie przerwać procesu gotowania (bulgotania). Zamieszaj i gotuj do miękkości 5-7 minut, al dente 4 min. W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego makaron. Smacznego!

Składniki: 100% mąki jaglanej, woda źródlana

-10%
Producent: Bromex

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 1574 kj (357 kcal)
Tłuszcz: 3,2 g
w tym kwasy tł. nasycone: 0,52 g
Węglowodany: 70 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 1,9 g
Białko: 11 g
Sól: 0 g

Dodatkowe informacje

Waga produktu: 250 g
Kraj pochodzenia: Polska
Informacja alergiczna: może zawierać gluten.