Makaron Eko 2-jajeczny krajanka 250g

Makaron Bartolini Eko to wysokogatunkowy makaron jajeczny. Lekko chropowata powierzchnia to zasługa specjalnych metod wytwarzania i suszenia. Znajdzie zastosowanei jako składnik zup, w szczególności tradycyjnego rosołu. Makaron nie zawiera masy jajowej, proszku jajecznego ani kurkumy.

Składniki: semolina* (mąka z pszenicy durum), jaja* 9 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) 

Sposób przygotowania: Gotować 4 - 5 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)

 

Producent: Bartolini

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 1569 kJ (370 kcal)
Tłuszcz: 2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 3,1 g
Białko: 13 g
Sól: 0,04 g

Dodatkowe informacje

Waga produktu: 250 g
Kraj pochodzenia: Polska
Informacja alergiczna: mąka z pszenicy durum, jaja. Produkt może zawierać soję.