Wybierz kategorię
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Makaron Artisan gniazda algi morskie 300g
Makaron z algami morskimi charakteryzuje się lekko chropowatą powierzchnię, która doskonale wchłania sos. Wyjątkowa barwa makaronu to zasługa naturalnego barwnika - spiruliny. Makaron świderki jest uniwersalny - znajdzie zastosowanie jako dodatek do sałatek, zapiekanek, zup oraz innych dań z makaronem.
Składniki: Semolina (mąka z pszenicy durum), algi morksie (spirulina) 3%.
Sposób użycia: gotować 10 minut, al dente 8 minut, nie hartować. 100 g makaronu na 1 litr osolonej wody. Gotować we wrzątku.
Wartość odżywcza na 100g
Wartość energetyczna: 470 kJ (175 kcal)
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy tł. nasycone: 0,4 g
węglowodany: 34 g
w tym cukry: 0,6 g
Błonnik: 2 g
Białko: 7,2 g
Sól: 0,02 g
Dodatkowe informacje
Waga produktu: 300 g
Kraj pochodzenia: Polska
Informacja alergiczna: pszenica durum, produkt może zawierać jaja.