Makaron Artisan gniazda algi morskie 300g

Makaron z algami morskimi charakteryzuje się lekko chropowatą powierzchnię, która doskonale wchłania sos. Wyjątkowa barwa makaronu to zasługa naturalnego barwnika - spiruliny. Makaron świderki jest uniwersalny - znajdzie zastosowanie jako dodatek do sałatek, zapiekanek, zup oraz innych dań z makaronem.

Składniki: Semolina (mąka z pszenicy durum), algi morksie (spirulina) 3%.

Sposób użycia: gotować 10 minut, al dente 8 minut, nie hartować. 100 g makaronu na 1 litr osolonej wody. Gotować we wrzątku.

 

Producent: Bartolini

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 470 kJ (175 kcal)
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy tł. nasycone: 0,4 g
węglowodany: 34 g
w tym cukry: 0,6 g
Błonnik: 2 g
Białko: 7,2 g
Sól: 0,02 g

Dodatkowe informacje

Waga produktu: 300 g 
Kraj pochodzenia: Polska
Informacja alergiczna: pszenica durum, produkt może zawierać jaja.