Podpłomyki węgierskie bez cukru

Podpłomyki węgierskie to kruche pieczywo bez cukru, wypiekane bez użycia tłuszczu.

Składniki: mąka orkiszowa 57%, mąka pszenna, mleko pełne w proszku, margaryna 80%, oleje roślinne-palmowy, rzepakowy, kokosowy, woda, emulgatory(mon-idiglicerydy kwasów tłuszcowych, lecytyny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), barwnik (annato, otręby pszenne, sól, wodorowęglan sodu-spulchniacz

Producent: Dieta

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 1731 kJ  (409,24 kcal)
Tłuszcz: 5,25 g
w tym kwasy tł. nasycone: 1,83 g
Węglowodany: 77,07 g
w tym cukry: 1,85 g
Błonnik: 2,42 g
Białko: 12,23 g
Sód: 94,64 mg 

Dodatkowe informacje

Waga produktu: 65 g
Kraj pochodzenia: Polska
Informacja alergiczna: mąka orkiszowa, mąka pszenna, mleko w proszku, otręby pszenne