Budyń czekoladowy bezglutenowy 46g

Budyń o smaku czekoladowym w proszku jest produktem bezglutenowym. Ma delikatną konsystencję i wspaniały smak.

Sposób przygotowania: Z 0,5 l zimnego mleka odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i rozmieszać. Do reszty mleka dodać dwie łyżeczkicukru (ok. 40g) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę. Następnie można przelewać do przygotowanych wcześniej salaterek.

Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, kakao 9%.

Producent: Glutenex

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 1459 kJ  (349 kcal)
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 79,8 g
w tym cukry: 0,3 g
Białko: 2,3 g
Błonnik: 2,8 g
Sól: 0,02 g

Dodatkowe informacje

Waga produktu: 46g
Uwagi: produkt sprzedawany również detalicznie