Ciastka bez dodatku cukrów 130g

Ciastka bez dodatku cukrów charakteryzują się wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Nie zawierają tłuszczu palmowego. Zamiast cukru białego w składzie został użyty ksylitol ( ma niższy ideks glikemiczny niż biały cukier) - więc idelane sprawdzą się dla osób, które chcą ograniczyć cukier w diecie. Doskonale sprawdzą się jako drugie śniadanie w pracy, w szkole lub podróży.

Składniki: skrobia (ziemiaczana, kukurydziana), margaryna (oleje i tłuszcze roślinne / olej rzepakowy, całkowicie uwodorniony olej rzepakowy/, woda, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estry kawsów tłuszczowych i poliglicerolu; sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromat), mąka (kukurydziana, ryżowa), rozpuszczalny błonnik kukurydziany, substancja słodząca: ksylitol; olej rzepakowy, mleko pełne w proszku, błonnik ziemiaczany, substancja zagęszczająca: guma guar; emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych; substancja spulchniająca: węglan sodu; aromat. Zawiera naturalnie wsytępujące cukry. 

 

Producent: Bezgluten

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 1959 kJ (469 kcal)
Tłuszcz: 24 g
w tym kwasy tł. nasycone: 8 g
Węglowodany: 56 g
w tym cukry: 0,7 g
Błonnik: 10 g
Białko: 2,3 g
Sół: 0,2 g

Dodatkowe informacje

Waga produktu: 130 g
Kraj pochodzenia: Polska
Informacja alergiczna: mleko pełne w proszku