Makaron kukurydziany z quinoa spaghetti

Quinoa- komosa ryżowa uprawiana jest od tysiącleci w Ameryce Południowej. Nazywana jest nawet „złotem Inków”. Quinoa to bogate źródło białka, błonnika pokarmowego i witamin z grupy B. Zawiera też kwas foliowy i wiele składników mineralnych, takich jak żelazo, magnez, potas, cynk i fosfor. Makaron doskonale smakuje z gulaszem mięsnym i warzywnym lub gotowym sosem pomidorowym.

Składniki: mąka kukurydziana, mąka z komosy ryżowej (quinoa), woda.

Producent: Italmex

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna:  1495 kJ (357 kcal)

Białko: 7,0 g

Węglowodany: 80,0 g

Tłuszcz: 0,8 g

Dodatkowe informacje

Waga produktu: 250g
Uwagi: produkt sprzedawany również detalicznie