Budyń jogurtowy 40g

Budyń o smaku jogurtowym w proszku jest produktem bezglutenowym. Ma delikatną konsystencję i wspaniały smak. Gotowy budyń mozna podawać w salaterkach z kawałkami czekolady. Doskonale smakuje delikatnie polany syropem malinowym.

Sposób przygotowania: Z ½ litra zimnego mleka odlać ½ szklanki. Następnie do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru i pozostawić do zagotowania. Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozdrobniony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.

Składniki: aromat, mleko, skrobia kukurydziana jogurt w proszku 10%

Producent: Amylon

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 1465 kJ (345 kcal)
Tłuszcze: 0.2 g
w tym kwasy tł. nasycone: 0.1 g
Węglowodany: 82.3 g
w tym cukry: 3,8 g
Białko: 3 g
Sól: 0,02 g

Dodatkowe informacje

Waga produktu: 40 g