Budyń czekoladowy 40g

Budyń o smaku czekoladowym w proszku jest produktem bezglutenowym. Ma delikatną konsystencję i wspaniały smak. Gotowy budyń mozna podawać w salaterkach. Doskonale smakuje delikatnie polany syropem klonowym lub czekoladowym, podkreślając pyszny czekoladowy smak.

Sposób przygotowania: Z ½ litra zimnego mleka odlać ½ szklanki. Następnie do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru i pozostawić do zagotowania. Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozdrobniony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.

Składniki: sól jadalna, skrobia kukurydziana Bio kakao w proszku Bio (min. 20%)

Producent: Amylon

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 1414 kJ (334 kcal)
Tłuszcz: 2,1 g
w tym kwasy tł. nasycone: 1,4 g
Węglowodany: 72,4 g
w tym cukry: 0,2 g
Białko: 4,3 g
Sól: 0,26 g

Dodatkowe informacje

Waga produktu: 40 g