Makaron z Soczewicy czerwonej bio świderki 250g

Makaron to rewelacyjny produkt do przygotowania na szybkie i smaczne danie. Doskonale sprawdzi się jak główny składnik dania obiadowego, bądź ciepłej kolacji, dobrze smakuje w połączeniu z sosami,  jako składnik zup i dodatek do sałatek.
 
Makaron z soczewicy czerwonej jest zdrowym, ekologicznym i nie zawierający w swoim składzie glutenu produktem. Soczewica czerwona stanowi cenne źródło pełnowartościowego białka. Bogata jest także w błonnik, witaminy z grupy B oraz wapń, magnez, fosfor i potas. Makaron z soczewicy czerwonej charakteryzuje się wyjątkowym smakiem, doskonale się łączy z lekkimi sałatkami warzywnymi, a także z gulaszami warzywnymi. Świetnie sprawdza się jako główny składnik wielu dań wegetariańskich. Zaleca się przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Rodzaj makaronu/Wzór: Fusilli

Sposób gotowania: Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie makaronu 4-5 litrów. Wody ma być tyle by makaron podczas gotowania pływał swobodnie. Osól wodę jak lubisz, dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do mocno gotującej się wody wrzuć makaron, zamieszaj i gotuj do miękkości 6-7 minut, al dente 3-4 minut. W czasie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź i przelej zimną wodą. Smacznego!

Składniki: 100 % mąki z soczewicy czerwonej oraz woda źródlana, krystalicznie czysta 

Producent: Ecolicious

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 1449 kj (342 kcal)
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tł. nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 56,3 g
w tym cukry: 2 g
Białko: 23,8 g
Sól: 2 g

Dodatkowe informacje

Waga produktu: 250 g
Kraje pochodzenia: produkt w 100% z mąki z soczewicy czerwonej, pochodzącej z Włoch.