Cynamon cały - kora 100g

Cynamonu jako przyprawy używa się głównie do pottraw słodkich, dań z ryżu, wypieków cukierniczych, przetworów owocowych, do produkcji likierów. Do potraw mięsnych dodaje się cynamonu w kuchni azjatyckiej, latyno-amerykańskiej, arabskiej, tureckiej i hiszpańskiej. Cynamonu używa się do dań z jagnięcia, np: marokańskiej "tagine" i irańskiej "khorak", do dań z ryżu (ryż z jabłkami  i cynamonem), kompotów, zwłaszcza gruszek, dodeserów czekoladowych, ciast, napojów, chleba korzennego i grzanek. Cynamon poprawia smak, wzmacnia apetyt, przyśpeisza trawienie, działa przeciw-reumatycznie.

Składniki: cynamon.

Producent: Kaldysz

Dodatkowe informacje

Opakowanie zbiorcze: 10 szt.
Waga produktu: 100 g
Kraj pochodzenia: Indonezja