Wybierz kategorię
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Trawa jęczmienna (młody jęczmień) 100g
Młode liście jęczmienia to przede wszystkim bogactwo chlorofilu, który jako główny składnik w procesie fotosyntezy jest podstawą wszelkiego życia roślinnego. Badania dowodzą że młode liście jęczmienia zawierają również aminokwasy, witaminy oraz minerały. Białko w trawie jęczmiennej zawiera 18 z 22 aminokwasów, w tym wszystkie 8 niezbędnych aminokwasów egzogennych.
Młode liście jęczmienia są bardzo bogate w witaminy. Zawierają np. 30 razy więcej witaminy B1 niż mleko, 7 razy więcej witaminy C niż pomarańcze. To również istotne źródło beta karotenu, kwasu foliowego, błonnika i aktywnych enzymów. Młoda trawa jęczmienna jest również doskonałym naturalnym źródłem składników mineralnych, w tym wapnia, miedzi, żelaza, magnezu, fosforu i potasu. Przechowywać w suchym miejscu i chronić od światła.
Sposób użycia: 1 łyżeczkę 93g) proszku młodego jęczmienia wymieszać w 200 ml wody lub soku owocowego. Najlepiej wypić 20 minut przed posiłkiem. Można też stosować jako dodatek do jogurtu, smoothie, shake'a lub musli. Dzienna porcja spożycia to 3 łyżeczki (9g) proszku. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla dzieci.
Skladniki: Młody jęczmień - trawa jęczmienna
Dodatkowe informacje
Waga produktu: 100 g
Kraj pochodzenia: Polska
Informacja alergenna: w zakładzie pakowane są również sezam, gorczyca, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, soję, seler, mleko(łącznie z laktozą)