Fasola Czarna BIO 400g

Czarna fasola zawiera przyswajalne białko, jest bogata w błonnik oraz witaminy i minerały, m.in: wapń, żelazo oraz witamina A. Doskonale się sprawdzi jako główny składnik w diecie wegetariańskiej oraz wegańskiej. Świetnie smakuje w połączeniu z warzywami oraz mięsem. Można ją wykorzystać także jako dodatek do sałatek.

Sposób przygotowania: Podgrzać i przyprawić wedle upodobań.

Składniki: czarna fasola 60%*, woda. *certyfikowany składnik ekologiczny

Producent: Italmex

Wartość odżywcza na 100g

Wartosć energetyczna: 474 kJ (109 kcal)
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy tł. nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 18 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 6,4 g
Białko: 8,2 g
Sól: 0,05 g

Dodatkowe informacje

Waga produktu: 400 g
Kraj pochodzenia: Włochy