Bio konfitura z dzikiej róży 200g

Owoce dzikiej róży mają purpurowo-czerwoną barwę, są owalne lub kuliste. Ich bogactwem jest duża zawartość witaminy C. Konfitura z dzikiej róży może być znakomitym składnikiem ciast i deserów. W połączeniu z wodą da doskonały napój orzeźwiający. Warto również sprawdzić, jak smakuje z białym serem.

Składniki: owoce róży 73%, cukier 27%

-10%
Producent: Fungopol

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 694 kJ (163 kcal)
Tłuszcz: <0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 40,4 g
w tym cukry: 35,2 g
Białko: 0,4 g
Sól: <0,01 g
łączna zawartość cukru: 39 g na 100 g produktu.

Dodatkowe informacje

Opakowanie zbiorcze: 6 szt.
Waga produktu: 200 g
Uwagi: produkt sprzedawany również detalicznie