Pasztet koperkowy z cieciorką 160g

Pasztet  jest bardzo łagodny, o koperkowym smaku i delikatnej, kremowej konsystencji. Wyprodukowany z cieciorki i warzyw, jest bogaty w bardzo dobre źródło białka. Koperek jest nie docenianą rośliną w naszej kuchni. Wpływa on na lepsze wydzielanie soków żołądkowych, działa moczopędnie – ważne przy oczyszczaniu nerek, poprawia trawienie i przyswajanie pokarmów poprzez hamowanie rozwoju szkodliwych drobnoustrojów w jelitach. Ma właściwości regenerujące nasze jelita. Koperek zawiera dużo witaminy C oraz beta-karotenu. W połączeniu z ciecierzycą i warzywami tworzy propozycję o zbilansowanym składzie. Posiada także właściwośći wspomagające przy problemach związanych z bezsennością. Świetnie smakuje ze świeżymi warzywami oraz jako dip do przekąsek czy pieczywa.

Składniki: woda, cieciorka 35%, marchew, seler, pietruszka, cebula, olej rzepakowy, skrobia kukurydziana, błonnik pszenny (bez glutenu), sól, por, koperek suszony 1%, sos sojowy (woda, soja, sól), hydrolizat białka roślinnego, warzywa suszone (pasternak, marchew, seler, pietruszka, por), substancja zagęszczająca: guma guar, przyprawy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy=witamina C, przyprawy ziołowe (zawierają seler), aromat z ekstraktu drożdżowego.

Producent: Primavika

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 564 kJ (135 kcal) 
Tłuszcz: 4,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 16 g
w tym cukry: 3,4 g
Błonnik: 6 g
Białko: 4,4 g
Sól: 1,3 g

Dodatkowe informacje

Opakowanie zbiorcze: 6 szt.
Waga produktu: 160 g
Informacja alergiczna: soja, seler, sezam, gorczyca