Pasztet pomidorowy z cieciorką 160g

Pasztet pomidorowy z cieciorką jest smacznym pasztetem o lekko kwaskowym, pomidorowym smaku. Przygotowany na bazie cieciorki, szczególnie bogatej w białko, błonnik, a także w potas, wapń i magnez. Pomidory zawarte w pasztecie są najlepszym źródłem substancji odżywczych. Wyróżniają się zawartością witamin antyoksydacyjnych – A, C i E, a także z grupy B i witaminy K. Potas natomiast jest pierwiastkiem, którego jest niezwykle dużo w pomidorach, aż 300mg na 100g warzywa. Pomidory mają także silne właściwości antynowotworowe. Składniki i minerały w nich zawarte pomagający zwalczać choroby sercowo-naczyniowe i autoimmunologiczne. Pasztet idealnie komponuje się ze świeżymi ziołami – bazylią, tymiankiem i oregano, a także kiełkami lucerny, brokułów, rzodkiewki albo fasolki mung. Taka kanapka to idealna propozycja na pożywne śniadanie, lunch albo szybką przekąskę przed ważnym spotkanie.

Składniki: woda, cieciorka 39%, cebula, koncentrat pomidorowy 17%, olej rzepakowy, skrobia kukurydziana, błonnik pszenny (bez glutenu), sól, warzywa suszone (pasternak, marchew, seler, pietruszka, por), hydrolizat białka roślinnego, substancja zagęszczająca: guma guar, przyprawy ziołowe (zawierają gorczycę i seler), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, przyprawy, aromat z ekstraktu drożdżowego. Produkt może zawierać soję i sezam.

Producent: Primavika

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 572 kJ (137 kcal) 
Tłuszcz: 4,8 g 
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 16 g
w tym cukry: 4 g
Błonnik: 5.4 g
Białko: 4,5 g
Sól: 0,71 g

Dodatkowe informacje

Opakowanie zbiorcze: 6 szt.
Waga produktu: 160 g
Informacja alergiczna: gorczyca, seler, soja, może zawierać sezam