Hummus naturalny 160g

Podstawowym składnikiem hummusu jest cieciorka, będąca źródłem białka i błonnika pokarmowego, a także witamin z grupy B i E oraz potasu, wapnia i magnezu. Hummus naturalny zawiera również żelazo, witaminę C a także posiada znaczne ilości kwasu foliowego. Dzięki temu obfituje w witaminy i składniki mineralne, a do tego jest niskokaloryczny. Danie typowe dla kuchni arabskich i północno afrykańskich. Wyśmienicie nadaje się do smarowania pieczywa. Do zapiekanek, nadziewania naleśników itp. Można rozcieńczyć wodą, olejem, sokiem z cytryny na pastę i podawać jako sos do falafeli lub innych kotlecików, kebabów czy ciepłych i zimnych sałatek Cieciorka inaczej zwana ciecierzyca zawarta w pasztecie bogata jest w mikroelementy: żelazo, potas, fosfor, błonnik i większość witamin z grupy B.

Składniki: woda cieciorka 40%, olej roślinny rzepakowy, miazga sezamowa, ocet jabłkowy, czosnek suszony, sól. Informacja dla alergików: zawiera sezam.

Producent: Primavika

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 1404 kJ (338 kcal)
Węglowodany: 19 g
w tym cukry: 2.8 g
Tłuszcz: 26 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2.3 g
Błonnik: 7 g
Sól: 0.64 g

Dodatkowe informacje

Waga produktu: 160 g
Kraj pochodzenia: Polska