Wybierz kategorię
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Pasta pomidory i bazylia 160g
Pasta świetnie sprawdzi się w roli smarowidła do różnego rodzaju pieczywa, ale również jako dodatek do naleśników, placuszków. Dobrze smakuje także w towarzystwie świeżych warzyw. Inspiracją do stworzenia pasty były wyraziste smaki ociekającej słońcem Italii. Bazę receptury stanowi uwielbiana przez wegan i wegetarian, bogata w wartości odżywcze ciecierzyca. W połączeniu z dojrzałymi pomidorami i bazylią otrzymaliśmy produkt, który będzie w stanie zachwycić każdego miłośnika zdrowej, roślinnej kuchni. Ta prosta w składzie pasta nie zawiera zbędnych dodatków i wyróżnia się niesamowicie intensywnym smakiem.
Składniki: ugotowana cieciorka 52 % (woda, cieciorka), cebula, koncentrat pomidorowy 10 %, olej rzepakowy, sok z cytryny, drożdże suszone nieaktywne, sól, warzywa suszone (pasternak, marchew, seler, pietruszka, por), błonnik pszenny (bezglutenowy), bazylia suszona 0,4 %, przyprawy (zawierają seler).
Wartość odżywcza na 100g
Wartość odżywcza: 689 kJ (165 kcal)
Tłuszcz: 10 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0.7 g
Węglowodany: 12 g
w tym cukry: 2.9 g
Błonnik: 3.2 g
Białko: 4.5 g
Sól: 1.1 g
Dodatkowe informacje
Waga produktu: 160 g
Kraj pochodzenia: Polska
Informacja alergiczna: zawiera przyprawy (seler)