Szpinak 80g

Kiełki szpinaku są nie tylko wyjątkowo smaczne ale i zdrowe. Zawierają one wiele minerałów m.in: potas, magnez, wapń i żelazo. Wspomagają leczenie nadciśnienia a także zaparć. Sprawdzają się świetnie w walce z anemią, ponieważ zawierają kwas foliowy i witaminę C. Świetnie się nadają do sałatek. Kiełki szpinaku wymagają długiego namaczania. Należy zostawić je w wodzie, minimum na dobę, aby zapewnić im lepszy wzrost. Szpinak potrzebuje dobrej wentylacji. Zalecane jest jego kiełkowanie na tacce, sitku  lub w słoiku. Kiełki zawierają pełnowartościowe białka i enzymy. Kiełki są świeżymi, nieskażonymi, zielonymi warzywami o wyjątkowej wartości odżywczej. Proces kiełkowania powinien przebiegać w ciepłym (temperatura pokojowa) i ciemnym miejscu. Czas kiełkowania zależy od rodzaju wziętych nasion oraz od temperatury. Przed wysiewem nasion chronić je przed światłem. W czasie kiełkowania nawadniać dwa razy na dobę.

Składniki: szpinak nasiona

Producent: BJOS

Dodatkowe informacje

Waga produktu: 80g
Uwagi: produkt sprzedawany również detalicznie.