Fasola mung nasiona 150g

Kiełki fasoli mung są bogate w witaminy: A , B1, B2, B5, B6, a także witaminę C i K1. Zawierają  duże ilości miedzi, manganu, magnezu, fosforu a także potasu, litu, jodu, cynku i  żelaza. Dzięki wysokiej zawartości kwasu foliowego (B6), magnezu i manganu korzystnie wpływają na układ nerwowy – łagodzą stres i napięcie psychiczne. Są zalecane dla kobiet w ciąży. Mają wysokie wartości odżywcze a  wyjątkowo duża  zawartość białka  czyni z nich idealny produkt dla wegetarian. Kiełki fasoli mung zawierają dużą ilość antyutleniaczy, które zapobiegają nowotworom i chorobom serca, obniżają także  poziom złego cholesterolu  . Duża zawartości witaminy K, pomaga niwelować takie dolegliwości jak pękające naczynka, częste krwotoki z nosa czy zaburzenia krzepnięcia krwi. Kiełki zawierają pełnowartościowe białka i enzymy.  Kiełki są świeżymi, nieskażonymi, zielonymi warzywami o wyjątkowej wartości odżywczej. Proces kiełkowania powinien przebiegać w ciepłym (temperatura pokojowa) i ciemnym miejscu. Czas kiełkowania zależy od rodzaju wziętych nasion oraz od temperatury. Przed wysiewem nasion chronić je przed światłem. W czasie kiełkowania nawadniać dwa razy na dobę.

Producent: Bjos

Dodatkowe informacje

Opakowanie zbiorcze: 5 szt.
Waga produktu: 150g
Uwagi: produkt sprzedawany również detalicznie