Wybierz kategorię
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Fasola mung nasiona 150g
Kiełki fasoli mung są bogate w witaminy: A , B1, B2, B5, B6, a także witaminę C i K1. Zawierają duże ilości miedzi, manganu, magnezu, fosforu a także potasu, litu, jodu, cynku i żelaza. Dzięki wysokiej zawartości kwasu foliowego (B6), magnezu i manganu korzystnie wpływają na układ nerwowy – łagodzą stres i napięcie psychiczne. Są zalecane dla kobiet w ciąży. Mają wysokie wartości odżywcze a wyjątkowo duża zawartość białka czyni z nich idealny produkt dla wegetarian. Kiełki fasoli mung zawierają dużą ilość antyutleniaczy, które zapobiegają nowotworom i chorobom serca, obniżają także poziom złego cholesterolu . Duża zawartości witaminy K, pomaga niwelować takie dolegliwości jak pękające naczynka, częste krwotoki z nosa czy zaburzenia krzepnięcia krwi. Kiełki zawierają pełnowartościowe białka i enzymy. Kiełki są świeżymi, nieskażonymi, zielonymi warzywami o wyjątkowej wartości odżywczej. Proces kiełkowania powinien przebiegać w ciepłym (temperatura pokojowa) i ciemnym miejscu. Czas kiełkowania zależy od rodzaju wziętych nasion oraz od temperatury. Przed wysiewem nasion chronić je przed światłem. W czasie kiełkowania nawadniać dwa razy na dobę.
Składniki: fasola mung nasiona
Dodatkowe informacje
Opakowanie zbiorcze: 5 szt.
Waga produktu: 150g
Uwagi: produkt sprzedawany również detalicznie