Wybierz kategorię
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Bio mieszanka 6 płatków 300g
Mieszanka 6 Płatków to pyszna kompozycja różnego rodzaju płatków (płatki żytnie, płatki pszenne, płatki jęczmienne, płatki owsiane, płatki orkiszowe, płatki kukurydziane). Płatki owsiane zawierają dużą ilość węglowodanów, białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych, rozpuszczalnego błonnika, lignin, witamin B1, B6 i E, cynku, żelaza i wapnia. Płatki owsiane są produktem bezglutenowym. Ziarno owsa jest najbogatszym ziarnem w białko. Porcja śniadaniowa płatków owsianych dostarcza organizmowi witaminy B6, która odpowiada za pamięć i koncentrację. Witamina B1 i kwas pantotenowy przeciwdziałają narastającemu zmęczeniu. Dodatkowo owies zawiera substancje działające antydepresyjnie. Płatki żytnie zawierają duże ilości błonnika, który poprawia perystaltykę jelit i zapobiega zaparciom, obniża cholesterol we krwi, stężenie glukozy i wspomaga odchudzanie. Bogate w składniki mineralne: magnez, żelazo, wapń, potas, sód, mangnez, cynk, fosfor, jod i witaminy z grupy B (B1, B2, B6, PP, inozytolu, kwasu pantotenowego oraz foliowego). Otręby pszenne zawierają witaminy z grupy B (B1, B3, B6, kwas foliowy), oraz składniki mineralne: fosfor, magnez, żelazo, cynk, potas, jod, mangan. Magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów. Jęczmień, podobnie jak owies, jest zbożem bogatym w błonnik pokarmowy. Należy do grupy zbóż o charakterze profilaktycznym. Płatki orkiszowe zawierają pełnowartościowe białko, substancje balastowe, nienasycone kwasy tłuszczowe i oczywiście minerały (żelazo, magnez, cynk) oraz witaminy z grupy B i E. Mieszanka płatków jest świetnym dodatkiem do jogurtu, sałatek oraz w połączeniu z mlekiem tworząc pyszne śniadanie. Składniki pochodzą z rolnictwa ekologicznego.
Sposób przygotowania: Na ciepło: płatki zalać wrzącą wodą lub mlekiem i gotować na wolnym ogniu około 5 minut mieszając. Na zimno: płatki dodać do produktu mlecznego, np: jogurtu. Posłodzić, posolić lub dodać ulubione owoce. Smacznego !
Składniki: płatki żytnie, płatki pszenne, płatki jęczmienne, płatki owsiane, płatki orkiszowe, płatki kukurydziane, składn iki pochodzą z rolnictwa ekologicznego.
Wartość odżywcza na 100g
Wartość energetyczna: 1330 kJ (318 kcal)
Tłuszcz: 2,5 g
w tym kwasy tł. nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 62,5 g
w tym cukry: 0,7 g
Błonnik: 11,7 g
Białko: 9,9 g
Sól: 0,06 g
Dodatkowe informacje
Waga produktu: 300g
Uwagi: produkt sprzedawany również detalicznie
Informacja alergenna: Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów ziemnych (arachidowe) oraz orzechów drzew orzechowych.