Makaron Ryżowy jest makaronem powstałem w 100% z mąki ryżowej. Jest produktem ekologicznym, nie zawierającym w swoim składzie glutenu. Jest jednym z głównych dań krajów Azjatyckich, m.in: Wietnam, Chiny. Makaron ryżowy charakteryzuje się lekko białym zabarwieniem, ma zdolność wchłaniania zapchów łaczonych z nim warzyw, mięs czy ryb. Makaron Ryżowy ma wszechstronne zastosowanie w kuchni. Doskonale się będzie komponował z kurczakiem pokrojonym w kostkę lub innym rodzajem mięsa z dodatkiem sosów pikantnych lub łagodnych. Można stworzyć wielokolorowe danie łącząc go z wieloma różnymi warzywami, np: z papryką, marchewką krojoną w cieńkie słupki, selerem lub z grzybami. Zaleca się przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Rodzaj/Wzór makaronu: Reginette
Sposób gotowania: Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie makaronu 4-5 litrów. Wody ma być tyle by makaron podczas gotowania pływał swobodnie. Osól wode jak lubisz, dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do mocno gotującej się wody wrzuć makaron, zamieszaj i gotuj do miękkości 6-7 minut, al dente 3-4 minuty. W czasie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź i przelej zimną wodą. Smacznego!
Składniki: 100% mąki ryżowej, woda źródlana krystalicznie czysta