BIO Makaron z samopszy pełnoziarnisty świderki 400g

Nudle Śląskie to makarony rzemieślnicze produkowane nie przewanie od 1991 roku. Suszone metodą tradycyjną, na drewnianych sitach, wolno przez 16 godzin. Wytwarzane wspólną pracą i zaangażowaniem rodziny. 

Ziarno samopszy bogate jest w składniki odżywcze i mikroelementy korzystne dla zdrowia.

Wyróżnia ją wysoka zawartość białek, tłuszczów oraz substancji antyoksydacyjnych. Podobnie jak mąka pszenna, zawiera gluten, jednak uważa się, że gluten w samopszy jest mniej szkodliwy niż ten w pszenicy. 

Samopszy posiada prozdrowotne właściwości, związane z obecnością substancji przeciwutleniających będących przeciwnowotworowe i korzystne dla serca. Zawiera również enzymy ograniczające degradację antyoksydantów podczas produkcji żywności. Dodatkowo, charakteryzuje się wysoką zawartością białka i tłuszczów, w tym jednonienasyconych kwasów tłuszczowych.

Składniki: 100% pełnoziarnista mąka pszenna BIO - samopsza*, woda. *Mąka ze zbóż certyfikowanych i kontrolowanych upraw ekologicznych. 

Sposób przyrządzania: gotować 6-10 minut w posolonej wodzie, odcedzić. 

Producent: Nudle Śląskie

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 1499 kJ (358 kcal)
Tłuszcz: 3,6 g
w tym kwasy tł. nasycone:0,6 g
Węglowodany: 67 g
w tym cukry: 3,7g
Błonnik: 9,34 g
Białko: 14 g
Sól: 0 g

Dodatkowe informacje

Waga produktu: 250 g
Kraj pochodzenia: Polska
Informacja alergiczna: mąka pszenna BIO - samopsza*