Mąka z płaskurki 500g

Mąka z płaskurki charakteryzuje się jasno brązową barwą. Wypieki z niej są bardziej aromatyczne niż te z pszenicy zwyczajnej, a ich struktura bywa lekko wilgotna i sprężysta. 

Płaskurka to odmiana pszenicy, która jest jednym z najstarszych, uprawianych do dziś zbóż. Mąka z płaskurki typ 1850 BIO to mąka pełnoziarnista, powstająca w wyniku przemiału pełnego ziarna. To idealny wybór dla osób ceniących funkcjonalność produktów w zbilansowanej diecie. Świetnie sprawdzi się do wypieku pieczywa, ciast i ciasteczek. 

Składniki: maka z płaskurki 

Producent: Babalscy

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 1444 kJ (342 kcal)
Tłuszcz: 2,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 61 g
w tym cukry: 1,7 g
Błonnik: 9,6 g
Białko: 14 g
Sód: 0,01 g

Dodatkowe informacje

Waga produktu: 500 g
Kraj pochodzenia: Polska
Informacja alergiczna: mąka z płaskurki