Wybierz kategorię
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Mąka z płaskurki 500g
Mąka z płaskurki charakteryzuje się jasno brązową barwą. Wypieki z niej są bardziej aromatyczne niż te z pszenicy zwyczajnej, a ich struktura bywa lekko wilgotna i sprężysta.
Płaskurka to odmiana pszenicy, która jest jednym z najstarszych, uprawianych do dziś zbóż. Mąka z płaskurki typ 1850 BIO to mąka pełnoziarnista, powstająca w wyniku przemiału pełnego ziarna. To idealny wybór dla osób ceniących funkcjonalność produktów w zbilansowanej diecie. Świetnie sprawdzi się do wypieku pieczywa, ciast i ciasteczek.
Składniki: maka z płaskurki
Wartość odżywcza na 100g
Wartość energetyczna: 1444 kJ (342 kcal)
Tłuszcz: 2,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 61 g
w tym cukry: 1,7 g
Błonnik: 9,6 g
Białko: 14 g
Sód: 0,01 g
Dodatkowe informacje
Waga produktu: 500 g
Kraj pochodzenia: Polska
Informacja alergiczna: mąka z płaskurki