Wybierz kategorię
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Makaron razowy pszenny rurki 400g
Makaron pszenny razowy jest produktem zbożowym, który coraz częściej pojawia się na polskich stołach. Produkt ten dostarcza dużo witamin i soli mineralnych oraz błonnika pokarmowego, który pozytywnie wpływa na przemianę materii, wspomaga procesy trawienne, obniża poziom cholesterolu we krwi, zapobiega chorobom nowotworowym.
Sposób gotowania:Zagotować dostateczną ilość wody (3l na op. makaronu) dowolnie osolonej. Dodać odrobinę tłuszczu roślinnego (oleju). Wrzucać stopniowo makaraon i gotować do chwili, kiedy będzie dostatecznie miękki (około 10min.). Następnie odstawić z ognia, przelać zimną wodą, odcedzić.
Składniki: mąka razowa pszenna typ 2000, woda.
Wartość odżywcza na 100g
Wartość energetyczna: 1508 kJ (357 kcal)
Tłuszcz: 2,32 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,20 g
Węglowodany: 70 g
w tym cukry: 2 g
Błonnik: 7,81 g
Białko: 10 g
Sód : 0,025 g
Dodatkowe informacje
Opakowanie zbiorcze: 10 szt.
Waga produktu: 400 g
Uwagi: produkt sprzedawany również detalicznie
Informacja allergiczna: maka razowa pszenna