Makaron razowy pszenny rurki 400g

Makaron pszenny razowy jest produktem zbożowym, który coraz częściej pojawia się na polskich stołach. Produkt ten dostarcza dużo witamin i soli mineralnych oraz błonnika pokarmowego, który pozytywnie wpływa na przemianę materii, wspomaga procesy trawienne, obniża poziom cholesterolu we krwi, zapobiega chorobom nowotworowym.

Sposób gotowania:Zagotować dostateczną ilość wody (3l na op. makaronu) dowolnie osolonej. Dodać odrobinę tłuszczu roślinnego (oleju). Wrzucać stopniowo makaraon i gotować do chwili, kiedy będzie dostatecznie miękki (około 10min.). Następnie odstawić z ognia, przelać zimną wodą, odcedzić.

Składniki: mąka razowa pszenna typ 2000, woda.

Producent: Babalscy

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 1508 kJ (357 kcal)
Tłuszcz: 2,32 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,20 g
Węglowodany: 70 g
w tym cukry: 2 g
Błonnik: 7,81 g
Białko: 10 g
Sód : 0,025 g

Dodatkowe informacje

Opakowanie zbiorcze: 10 szt.
Waga produktu: 400 g
Uwagi: produkt sprzedawany również detalicznie
Informacja allergiczna: maka razowa pszenna