Wybierz kategorię
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Makaron razowy żytni świderki 400g
Makaron żytni wykonany z mąki razowej, zawiera więcej błonnika i składników mineralnych, niż zwykły biały makaron. Żyto zwiększa siłę i odporność, wspomaga proces budowy tkanki mięśniowej, oczyszcza i odbudowuje naczynia krwionośne. Dzięki dużej zawartości błonnika pozostawia uczucie sytości na dłużej, mimo że nie jest bardziej kaloryczny, polecany każdemu, komu zależy na zdrowym odżywianiu.
Sposób gotowania:Zagotować dostateczną ilość wody (3l na op. makaronu) dowolnie osolonej. Dodać odrobinę tłuszczu roślinnego (oleju). Wrzucać stopniowo makaraon i gotować do chwili, kiedy będzie dostatecznie miękki (około 10min.). Następnie odstawić z ognia, przelać zimną wodą, odcedzić.
Składniki: mąka razowa żytnia typ 2000 zmielona na kamiennych żarnach, woda.
Wartość odżywcza na 100g
Wartość energetyczna: 1479 kJ (350 kcal)
Tłuszcz: 1,49 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,2 g
Węglowodany: 73,22 g
w tym cukry: 2 g
Błonnik: 10,28 g
Białko: 10,28 g
Sól: 0,025 g
Dodatkowe informacje
Opakowanie zbiorcze: 10 szt.
Waga produktu: 400 g
Uwagi: produkt sprzedawany również detalicznie
Informacja alergiczna: mąka razowa żytnia.