Makaron razowy żytni nitka 400g

Makaron żytni wykonany z mąki razowej, zawiera więcej błonnika i składników mineralnych, niż zwykły biały makaron. Żyto zwiększa siłę i odporność, wspomaga proces budowy tkanki mięśniowej, oczyszcza i odbudowuje naczynia krwionośne. Dzięki dużej zawartości błonnika pozostawia uczucie sytości na dłużej, mimo że nie jest bardziej kaloryczny, polecany każdemu, komu zależy na zdrowym odżywianiu.

Sposób gotowania:Zagotować dostateczną ilość wody (3l na op. makaronu) dowolnie osolonej. Dodać odrobinę tłuszczu roślinnego (oleju). Wrzucać stopniowo makaron i gotowąć do chwili, kiedy będzie dostatecznie miękki (około 10 min.). Następnie odstawić z ognia, przelać zimną wodą, odcedzić.

Składniki: mąka razowa żytnia typ 2000, woda.

Producent: Babalscy

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 1479 kJ (350 kcal)
Tłuszcz: 1,49 g
w tym kwasy tł. nasycone: 0,20 g
Węglowodany: 73,22 g
w tym cukry: 2 g
Błonnik: 10,28 g
Białko: 5,71 g
Sól: 0,025 g

Dodatkowe informacje

Opakowanie zbiorcze: 10 szt.
Waga produktu: 400 g
Uwagi: produkt sprzedawany również detalicznie
Informacja alergiczna: mąka razowa żytnia