Mąka z cieciorki 500g

Mąka z cieciorki posiada białko, które jak wiemy, potrzebujemy do podstawowego rozwoju, węglowodany i niewielką ilość tłuszczy (1.1 g). To co jest bardzo ważne dla kobiet w ciąży to kwas foliowy, który możemy znaleźć w mące z cieciorki i który jest fundamentem w rozwoju cewy nerwowej u dziecka, które jest w brzuchu matki. Innym ważnym elementem wchodzącym w skład mąki jest błonnik, żelazo, potas oraz wiele witamin m.in. witamina B1, B6. Ponadto znajdziemy w niej fosfor, magnez, selen.

Składniki: zmielone ziarno cieciorki.

Producent: Natural

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 1323 kJ (317 kcal)
Tłuszcz: 4,50 g
w tym kwasy tł. nasycone: 0,50 g
Węglowodany: 59,40 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 20 g
Sól: 0,07 g

Dodatkowe informacje

Waga produktu: 500g
Kraj pochodzenia: Czechy
Uwagi: produkt sprzedawany również detalicznie