Wybierz kategorię
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Mąka gryczana bezglutenowa 500g
Mąka gryczana jest mąką bezglutenową. Zawiera białka roślinne (w 100g gryki znajduje się do 14 gram białka). Charakteryzuje się dużą zawartością magnezu, potasu i fosforu oraz wapnia podstawowego budulca kości i zębów. Makę gryczaną możemy wykorzystać w kuchni do przygotowania makaronów, ciast i naleśników. (Zaleca się mieszać z mąką pszenną, ponieważ wypieki przygotowywane z samej mąki gryczanej są kruche i mogą się rozpaść). Mąka gryczana poza wykorzystaniem do tradycyjnych wypieków polecana jest dla osób chorych na celikię. Jest popularna na całym świecie. W Rosji dodaje się ją do blinów, w Japoni dodaje się do makaronów, szerokie zastosowanie ma w kuchni Indyjskiej. Przechowywać w suchym miejscu.
Składniki: mąka gryczana bezglutenowa
Wartość odżywcza na 100g
Wartość energetyczna: 1490 kJ (356 kcal)
Białko: 12,2 g
Węglowodany: 70,0 g
Tłuszcz: 3,0 g
Dodatkowe informacje
Waga produktu: 500g
Uwagi: produkt bezglutnowy