Mąka gryczana bezglutenowa 500g

Mąka gryczana jest mąką bezglutenową. Zawiera białka roślinne (w 100g gryki znajduje się do 14 gram białka). Charakteryzuje się dużą zawartością magnezu, potasu i fosforu oraz wapnia podstawowego budulca kości i zębów. Makę gryczaną możemy wykorzystać w kuchni do przygotowania makaronów, ciast i naleśników. (Zaleca się mieszać z mąką pszenną, ponieważ wypieki przygotowywane z samej mąki gryczanej są kruche i mogą się rozpaść). Mąka gryczana poza wykorzystaniem do tradycyjnych wypieków polecana jest dla osób chorych na celikę. Jest popularna na całym świecie. W Rosji dodaje się ją do blinów, w Japoni dodaje się  do makaronów, szerokie zastosowanie ma w kuchni Indyjskiej. Przechowywać w suchym miejscu.

Składniki: mąka gryczana bezglutenowa

Producent: Bjos

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 1490 kJ (356 kcal)

Białko: 12,2 g

Węglowodany: 70,0 g

Tłuszcz: 3,0 g

Dodatkowe informacje

Waga produktu: 500g
Uwagi: produkt bezglutnowy