Wybierz kategorię
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Mąka amarantusowa bezglutenowa 500g
Mąka z nasion amarantusa charakteryzuje się wartością odżywczą i dietetyczną. Zawiera około 17% białka. Jest ono bogate w lizynę, metioninę i tryptofan w, które są ubogie białka zbóż tradycyjnych. Zawarty w mące tłuszcz(ok. 8%) jest bogaty w niezbędne kwasy tłuszczowe. Bogata w żelazo, wapń i magnez. Zawartość żelaza jest 5-krotnie wyższa niż w pszenicy. Doskonale nadaje się do ciast, ciasteczek, nalesników, makaronów, krakersów oraz jako cenny dodatek do chleba. W wypiekach, które "rosną" czyli np: chleb lub ciasta trzeba zmieszać z inną mąką (ma to na celu związanie wszystkich składników). Mąka amarantusowa nadaje wypiekom lekko orzechowy smak. Przechowywać w suchym miejscu.
Składniki: mąka amarantusowa bezglutenowa
Dodatkowe informacje
Waga produktu: 500 g
Kraj pochodzenia: Polska