Kaszka kukurydziana 500g

Kaszka kukurydziana w związku z tym, że właściwościami bardzo przypomina kaszę mannę (a nawet znajdziemy w niej mniej błonnika), podobnie do niej jest zalecana w dietach ubogoresztkowej oraz lekkostrawnej. Ponieważ nie zawiera glutenu i dosyć rzadko uczula, jest szczególnie polecana małym dzieciom oraz alergikom. Ze względu na to, że wyróżnia ją nieco wyższa niż w przypadku innych kasz ilość węglowodanów, będzie też dobrym posiłkiem, w sytuacji, gdy zabraknie nam energii. Produkt nie zawiera genetycznie modyfikowanych organizmów. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Sposób przygotowania: Kaszkę kukurydzianą można przygotowywać na wiele sposobów, np. rozgotowuje się ją na kleistą masę, rozsmarowuje na blasze i pozostawia do zastygnięcia, następnie kroi i zapieka lub smaży. Można ją połączyć z masłem, jarzynami, wędliną czy serem i podawać jako dodatek do innych potraw. Natomiast przy gotowaniu na sypko dolewa się wodę w stosunku 1:1. Kaszę gotuje się na małym ogniu, powoli, mieszając od czasu do czasu, należy uważać aby się nie przypaliła.

Składniki: kaszka kukurydziana

Producent: Bjos

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 1553 kJ (371 kcal)

Białko: 8,8 g

Węglowodany: 79,6 g

Tłuszcz: 2,0 g 

Dodatkowe informacje

Waga produktu: 500g
Uwagi: produkt sprzedawany również detalicznie