Kasza krakowska 350g

Kaszę krakowską produkuje się z gryki. Zawiera dużo białka, węglowodanów i składników mineralnych. Białka tej kaszy są cenniejsze niż białka zbóż, a zbliżone wartością i strawnością do białek roślin strączkowych. Zawiera witaminy B1 i PP oraz związki mineralne wapnia, żelaza, fosforu, potasu i magnezu. Nie zawiera glutenu. Zaleca się przechowywać w suchym miejscu. 

Sposób przygotowania: Kaszę krakowską gotujemy jak perłową, biorąc 2 szklanki wody lub mleka na 1 szklankę kaszy. Można ją przyrządzać na słono i na słodko. Smacznego !

Składniki: kasza krakowska

Producent: Bjos

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 1436 kJ (343 kcal)

Białko: 13,2 g

Węglowodany: 71,5 g

Tłuszcz: 1,0 g 

Dodatkowe informacje

Waga produktu: 350g
Uwagi: produkt sprzedawany również detalicznie